935813811
Oficina: C5b-024

Sóc Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2001). Actualment sóc professor agregat a la UAB, investigador del CREAF. He estat investigador honorari de la Universitat d’Edimburg (Regne Unit). Vaig obtenir una distinció ICREA Academia el 2014.

La meva recerca pretén millorar el coneixement sobre el funcionament dels sistemes naturals i se centra en l’estudi de: (1) l’ús i el transport a llarga distància de l’aigua i el carboni a les plantes; (2) la resposta dels boscos a canvis ambientals, posant èmfasi en l’impacte de la sequera en un context de canvi climàtic; (3) la distribució i variabilitat dels atributs funcionals de les plantes i el seu paper en el funcionament i dinàmica de la vegetació, incloent la provisió de serveis ecosistèmics.

Sóc editor associat de les revistes Tree Physiology Journal of Plant Hydraulics.

Sóc autor dels llibres: Ecología con números (Lynx Edicions, 2006), junt amb Josep Piñol; i Un planeta a la deriva, converses sobre el canvi global (La Magrana, 2011), junt amb Daniel Sol, Jaume Terradas i José Luis Ordóñez.

 

Interessos

Modelització ambiental

Forest and climate change, hidraulic, droughts