Search

Gestió de les plantes invasores a Espanya

L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"
L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"

Jara Andreu del CREAF, Montserrat Vilà del EBD-CSIC i Joan Pino del CREAF i la UAB, signen un article de difusió a la revista Investigación y Ciéncia que resumeix un estudi sobre gestió de plantes invasores a Espanya. Els resultats recomanen dedicar més recursos i esforços a la prevenció i detecció precoç de les invasions, així com al seguiment de les actuacions realitzades.

L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"
L’article surt a l’últim número de “Investigación y Ciencia”

L’impacte de les invasions biològiques ha determinat que, en l’actualitat, la seva gestió s’hagi convertit en una prioritat per a la conservació de la biodiversitat i els espais naturals. Les invasions es produeixen com a conseqüència d’una sèrie d’etapes que inclouen el transport, la introducció, l’establiment i l’expansió d’espècies exòtiques fora de la seva àrea de distribució original. De totes les espècies transportades, només una petita proporció, les que etiquetem com «invasores», aconsegueixen superar les diferents etapes. Algunes d’elles ocasionen impactes ecològics importants sobre els organismes i els ecosistemes que envaeixen, i també comporten repercussions socioeconòmiques.

 

Si voleu llegir la resta de l’article el trobareu disponible al següent enllaç “Gestió de les plantes invasores a Espanya

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia