Institut d'Estudis Catalans
C/ Del Carme, 47.
08001 Barcelona
España
Dirección de contacto: 
info@xcn.cat
Link del evento: 
Consulteu el programa detallat

Comunicació estratègica per a les entitats ambientals

Jueves, Octubre 24, 2019

En els darrers temps, els temes mediambientals comencen a estar d’actualitat. En aquest marc les entitats tenen un bona oportunitat per esdevenir interlocutors de referència i jugar un paper clau com a actors implicats.

Alhora, és prioritari per a les entitats donar a conèixer la seva missió i els seus projectes més enllà de la seva base social a fi d’assolir un major reconeixement i suport de la societat.

Per tant, cal millorar la forma en que comuniquem i potenciar la relació mitjans – entitats per tal que els projectes de les entitats siguin notícia. Però com ho fem? Entre d’altres és necessari definir una bona comunicació estratègica i construir una relació estable amb els periodistes. En aquesta jornada detectarem els aspectes clau que hem de tenir en compte.
 

PROGRAMA


09:30 - 10h - Quan serà notícia salvar el planeta? De la invisibilitat al titular sensacionalista.
A càrrec d’Anna Villagordo. Ambientòloga especialitzada en comunicació i estratègia ambiental i professora universitària en disseny ètic i sostenible a la UOC, Elisava i BAU.

10 - 11:30 h - Màrqueting emocional i Storytelling. Tècniques de comunicació per arribar al cor de la gent. A càrrec de Giuseppe Cavallo

Es donarà una nova visió del màrqueting basada en el poder dels valors. Reflexionarem sobre la relació que una marca ha d’establir amb el seu públic, descobrirem eines d’anàlisi i planificació i aprendrem els pilars fonamentals d’un storytelling amb impacte. Durant el taller s’introduiran continguts teòrics i s’analitzaran casos d’experiències reals, viscudes pels participants en les seves organitzacions.

11:30 - 12h - Pausa cafè

12 - 13h - Màrqueting emocional i Storytelling. Tècniques de comunicació per arribar al cor de la gent. 2a part

13 - 14 h- Taula rodona : ‘Arribar a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació’.

- Anna Ramon - Cap de comunicació del  Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

- Anna Peña – Responsable de comunicació de la Fundació Rezero

- Pilar Sampietro - Periodista. Presentadora del programa Vida Verda de RNE4


Modera: Evelyn Segura. Divulgadora científica.

 

Jornada gratuïta. Cal inscripció prèvia a través del formulari online.

Aforament limitat