935814674 (4037144)
Oficina: C5/1110

Soc Professor Titular d'Universitat del Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB) i Investigador del CREAF. Des del febrer del 2008 també secretari del Departament d'Ecologia (UB).

Doctor en Biologia (1993), en el programa de doctorat d’Ecologia (UB). La meva recerca i docència la centro en l’estudi de l’estructura i funcionament dels ecosistemes, els balanços de carboni, aigua i nutrients, així com en les respostes ecofisiològiques dels boscos al canvi climàtic, la sequera, els incendis i la gestió. Aquesta activitat es desenvolupa tant en treballs experimentals com de modelització.

Sóc coautor de GOTILWA+, un model de simulació del creixement dels boscos sota diferents escenaris de gestió i condicions ambientals (inclosos escenaris de canvi climàtic). He participat i continua actiu en nombrosos projectes de recerca europeus, estatals i nacionals.  Entre aquests projectes ha estat l’investigador principal dels projectes europeus: El NIÑO, ATEAM, GREENCYCLES, GREENCYCLES II, CLIMSAVE, així com coordinador de dos projectes INIA i un del pla nacional MEDFORESTREAM. Aquests projectes analitzen els efectes del canvis ambientals, inclòs el canvi climàtic, en els boscos, i exploren opcions de gestió per reduir-ne els impactes.

Interessos

Ecofisiologia i funcionament dels boscos, Dinàmica dels estocs de C aigua i nutrients als boscos, Efectes de les pertorbacions en l’estructura i dinàmica dels boscos

Reserves i fluxos de carboni i nutrients, Recursos hídrics, Gestió forestal i conservació de boscos

Modelització del funcionament dels ecosistemes forestals, Sistemes per la mesures de fluxos de C als ecosistemes

Recent publications under CREAF affiliation