Sóc investigador ICREA, biòleg per la Universitat de Barcelona (1996). Vaig iniciar la meva carrera científica en el Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona amb un Màster sobre organismes planctònics en els llacs del Pirineu (1999). Al llarg del Doctorat em vaig especialitzar en la modelització estocàstica de moviment animal i la quantificació de processos de dispersió (2005). Vaig realitzar una estada postdoctoral (2006-2009) al Departament d'Ecologia i Biologia Evolutiva de la Universitat de Princeton (USA).

Al llarg de la meva carrera professional he treballat en altres centres de recerca internacionals com el Departament de Física de la Universitat de Curitiba (Brasil), l'Institut de Sistemes Complexos de Santa Fe (USA), el Departament d'Investigació Cel cel·lular i bimolecular de la Universitat de Toronto (Canadà), i també a centres nacionals, com l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA-CSIC, Mallorca) i l'Institut Català del Clima (IC3, Barcelona).

La meva recerca ha estat publicada en diverses dotzenes de revistes científiques internacionals i capítols de llibres, a més de divulgar a la comunitat internacional en una trentena de conferències. El 2010 vaig rebre un contracte Ramón i Cajal del Ministeri de Ciència i Innovació i vaig formar el meu propi laboratori al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), ara ICREA-Movement Ecology Laboratory (CEAB-CSIC). Actualment treballo, des d'una perspectiva multidisicplinar, en diversos projectes d'investigació relacionats amb les estratègies de recerca, la biologia de la conservació, i la modelització del moviment animal a gran escala (invasions biològiques i processos migratoris).