935814677
Oficina: C5/1126

Sóc ecòloga vegetal i la investigació se centra en l'efecte de la sequera en les interaccions entre sòls i plantes. Estic especialment interessada en aprendre com els exsudats de les arrels de les plantes afecten la diversitat i la funció microbiana del sòl sota estrès hídric, i els efectes que té la comunitat microbiana sobre les plantes.

La meva àrea d'estudi està localitzada a la regió climàtica mediterrània, on s'espera una disminució del 30-45% en la precipitació estival a finals d'aquest segle. Aquesta regió és una prioritat de conservació ja que alberga una alta diversitat vegetal, incloent moltes espècies endèmiques.

Un augment de les sequeres extremes podria tenir impactes negatius sobre la qualitat del sòl i la biodiversitat d'hàbitats naturals i agrícoles. Qualsevol intent de mitigar aquests efectes requereix un coneixement profund dels impactes de la sequera en plantes i sòls i de les complexes interaccions entre tots dos.

Anteriorment vaig treballar a la Universitat de Sheffield (Regne Unit) on vaig analitzar els efectes del canvi climàtic a la comunitat vegetal subàrtica, i les característiques de les plantes de cultiu.

Recent publications under CREAF affiliation