Jornada en línia
www.youtube.com/user/CREAFecologia
Espanya
Enllaç de l'event: 
Programa de la jornada

Seguiment d'activitats extractives amb drons: presentació del nou protocol

dimarts, juliol 14, 2020
En aquesta jornada us presentem les especificacions tècniques per utilitzar drons en el seguiment d’activitats extractives. Aquestes especificacions proposen un esquema de treball que us permetrà avaluar el seguiment de la restauració i l’explotació mitjançant l’ús d’imatges de molt alta resolució obtingudes amb UAS.
 
Per una banda, s’estableix un protocol de treball per cartografiar les cobertes de les zones restaurades o en explotació (mapa de cobertes), obtenint d’aquesta manera una distribució espacial dels diferents tipus i estrats de vegetació presents, així com de les zones denudades o abocaments de residus miners. Per altra banda, s’explica també com avaluar processos erosius, visualitzar i controlar la xarxa de drenatge, així com delimitar l’afectació sobre la vegetació deguda a emissions de pols. Finalment s’explica també com determinar volums de materials extrets en fronts, o aportats en runams, rebliments o abassegaments.
 
La jornada va adreçada principalment a professionals del sector, enginyers de mines, tècnics de l’Administració, consultories mineres i ambientals, operadores de drons, científics, tot i que les seves aplicacions poden ser d’interès general.
 
 
S'emetrà a les 11 AM en directe pel canal de Youtube del CREAF, però si vols poder fer preguntes has d'inscriure't al Zoom mitjançant el formulari.
 

Organitzat per: 
CREAF
Departament de Territori i Sostenibilitat