Canal Youtube CREAF
Espanya
Enllaç de l'event: 
Programa de la jornada

FOREStime, 25 anys de canvis dels serveis ecosistèmics dels boscos de Catalunya

dimecres, juny 10, 2020

Els boscos són alhora els proveïdors i el suport d’una àmplia varietat de funcions i serveis ecosistèmics (SE) essencials tant per al bon funcionament dels ecosistemes com per al benestar de les societats humanes.

Segons la FAO “els boscos haurien de ser vistos de forma integral com a part de l’espai rural i proveïdors de béns i serveis públics per a les generacions presents i futures”. Ara bé, el canvi global (canvi climàtic, canvis d’usos del sòl, augment de la població mundial, etc.) està comportant que alguns d’aquests vectors de canvi actuïn com a amenaces que impacten sobre els boscos, amb especial incidència a la conca Mediterrània.

Com a conseqüència, les amenaces del canvi climàtic poden modificar notablement els serveis ecosistèmics que ens ofereixen els nostres boscos: pot ser que ens n’ofereixen menys, de menor qualitat o fins i tot que en alguns casos deixin de proveir-ne. És per això que el FORESTIME ha estudiat quins han estat els canvis en els darrers 25 anys dels SE essencials que ens ofereixen els boscos de Catalunya (regulació climàtica, control de l’erosió, provisió de fusta i bolets i provisió d’aigua blava) i quina relació tenen amb el canvi climàtic, la gestió forestal, la diversitat i l’estructura i composició del bosc.

La presentació es farà en directe a través del canal de youtube del CREAF

Documents: 
application/pdf Programa de la jornada

Organitzat per: 
Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC)
Departament de Territori i Sostenibilitat
CREAF
Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)