Aula Virtual de la Masia de Can Moragues
Espanya
Email de contacte: 
ander@fundacioemys.org
Enllaç de l'event: 
Programa de la jornada

En línia - El “Cocoon”: una metodologia innovadora per la restauració ecològica i l’agricultura de secà

divendres, juny 12, 2020

El canvi climàtic està disminuint la disponibilitat d’aigua a Catalunya i afectant al sector agrícola, forestal i jardiner, que progressivament troben més dificultats per fer plantacions de secà viables, reforestar espais degradats o mantenir zones ajardinades sense reg de suport. 

LandLifeCompany és una empresa que ha desenvolupat el sistema “Cocoon”, un dispositiu que augmenta la supervivència dels plançons durant el primer eixut estival. Aquesta metodologia ha sigut implantada en nombrosos països del món, amb un èxit notable.

A la finca de Can Moragues s’ha creat un itinerari demostratiu que ensenyarà de forma visual i didàctica els beneficis de la metodologia “Cocoon”, mostrant en un recorregut de menys d’un quilòmetre de llargada tres de les princials aplicafions d'aquest dispositiu: restauració de sistemes agro-silvo-pastorals (devesa d'alzines), establiment de cultius llenyosos extensiu de secà (plantació d'oliveres) i restauració ecològica d'espais naturals degradats (bosc de ribera). 

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “El sistema “Cocoon”: ecotecnologia al servei de la restauració ecològica i l’agricultura a la conca mediterrània”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Programa de la jornada:

9.30 h  Presentació de la jornada. Sr. Ander Achotegui, responsable de gestió agrícola i forestal sostenible. Ambientòleg i ecòleg, Fundació Emys.

9.40 h  El Cocoon: precedents, funcionament i resultats al camp. Sr. Vicenç Carabassa, coordinador del projecte LIFE The Green Link. Ambientòleg i edafòleg, investigador del CREAF.

10.25 h  Aplicació del Cocoon a gran escala i viabilitat econòmica. Sr. Sven Kallen, Volterra Ecosystems.

11.10 h  El projecte demostratiu de Can Moragues: plantacions i monitorització de resultats. Sr. Ander Achotegui, Fundació Emys.

11.40 h Plantació demostrativa en vídeo.

12.00 h  Cloenda.

Jornada en línia i gratuïta amb inscripcions prèvies.

Uns dies abans de la sessió es posarem en contacte amb vosaltres per enviar-vos l’enllaç de l’aula virtual des d’on podreu seguir la formació.

Patrocinat per: 
UE
Departament Agricultura
Organitzat per: 
CREAF
Emys