Search

El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon

El cocoon és un mètode de regadiu per camps de secà o per recuperar terres deteriorades, per exemple, pel pas d’un incendi. El passat 3 d’agost, l’investigador del CREAF Vicenç Carabassa explicava al TNMigdia com funciona i les avantatges que suposa respecte altres tècniques: “El cocoon amplia la finestra de temps per fer les plantacions i permet que sigui durant tota la primavera i, fins i tot, a principis d’estiu. A més, combinem la reforestació amb zones d’usos agrícoles i de pastura, per trencar la continuïtat del bosc de pi i reduir la vulnerabilitat i risc davant incendis”.

Vicenç Carabassa, investigador del CREAF i coordinador del projecte que promou el cocoon.
Vicenç Carabassa, investigador del CREAF i coordinador del projecte que promou el cocoon.

El dispositiu consisteix en un test biodegradable que envolta les plantes i s’omple amb aigua que va regant el plançó durant dos o tres mesos. La tècnica s’està provant al Bruc, on van gravar amb les periodistes de TV3, i diversos punts de Catalunya, del Mediterrani i les Canàries.

Cal destacar, també, que per desenvolupar el projecte s’ha comptat amb el recolzament del poble implicat, tal i com explica la propietària d’uns terrenys al bruc al reportatge: “hi ha d’haver un sistema mosaic que combini bosc, conreu i, a més a més, que la gent del territori es preocupi per innovar i reduir el consum d’aigua”.

Podeu recuperar el vídeo en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia