Search

El BeWater publica una guia sobre la gestió participativa de les conques hidrogràfiques

El manual, en el que han participat les investigadores del CREAF Anabel Sánchez i Annelies Broekman, resumeix les etapes del projecte BeWater i les lliçons apreses en la creació de plans d’adaptació conjunts entre científics i societat local.

bewater_català

Un cop finalitzat el projecte, els i les integrants del BeWater han publicat el llibre Guia per al desenvolupament de plans d’adaptació participatius a escala de conca. En ell recullen, a través de la seva pròpia experiència, quins són els passos que es poden seguir per crear un pla d’adaptació d’una conca hidrogràfica al canvi global. L’objectiu principal: que tothom hi participi, des de la ciutadania de la regió fins a les persones encarregades de la gestió que duran a terme les propostes.

“El procés de coproducció ha demostrat tenir la capacitat de donar resultats amb un grau elevat d’acceptació social, rellevància política i interès tècnic per afrontar les incerteses i la naturalesa complexa del canvi global”, comenta Anabel Sánchez al pròleg de la guia, traduïda a l’anglès, català, francès, eslovè i castellà.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia